به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، سیدمحمود حسینی پور در جلسه سورتینگداران مازندران ببا بیان اینکه نگرانیهای سورتینگ داران از ورود نمایندگان تجار خارجی از جمله هند و کشورهای عربی بابت شکسته شدن قیمتها بسیار جدی است، افزود: بیتوجهی مشتری خارجی به کیفیت و برند سازی، به محصولات باغی استان لطمه وارد میکند.
وی توضیح داد: با توجه اینکه در حال حاضر هر کیلو کیوی شمال ۲ تا سه دلار در بازار جهانی ارزش دارد، این موضوع سبب شد تا پای مشتری خارجی به صورت مستقیم به باغهای کیوی و مرکبات مازندران باز شود.
لزوم همکاری باغداران و سورتینگداران مازندران و گیلان
حسینی پور در این جلسه در ارتباط تلفنی با استاندار گیلان موضوع ورود مشتری خارجی برای خرید کیوی و مرکبات را یک سوء استفاده در تجارت شمال کشور توصیف کرد و از وی خواست این موضوع علاوه بر این که باید زمان برداشت و بستهبندی استاندارد رعایت شود، از ورود مشتری خارجی سر باغها هم جلوگیری شود.
نماینده عالی دولت در مازندران بر لزوم همکاری و تعامل سورتینگ داران استانهای مازندران و گیلان همراه با هدف حفظ کیفیت و برند سازی کیوی و مرکبات شمال تاکید کرد.
دلالان چهره مرکبات ایران را در جهان تخریب کردند/صادرات محصول منوط به ثبت سفارش و دریافت برگ قرنطینه از استان است
حسینی پور مرکبات و کیوی مازندران را در کشورهای آسیایی یک برند دانست و ادامه داد: متاسفانه دلالان چهره مرکبات ایران در جهان را تخریب کردند و با صادرات میوههای بیکیفیت و بستهبندیهای ضعیف سبب شدهاند اعتماد مشتری خارجی کم شود.
وی افزود: وجود واسطهها و دلالها سبب میشود که بخش زیادی از سود به جیب کسی غیر از تولید کننده برود و کشاورز با اینکه زحمت زیادی میکشد کمترین بهره را ببرد.
استاندار مازندران تصریح کرد: در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان مقرر شده است تمامی محصولات کشاورزی از استان ثبت سفارش شده و اظهارنامه دریافت شود.
به گفته حسینی پور مسئولیت صدور اظهارنامه برای صادرات محصولات کشاورزی با اتاق بازرگانی استان است و برگ قرنطینه هم از سوی اداره کل جهادکشاورزی استان صادر میشود.
وی تاکید کرد: هیچگونه صادرات محصولات کشاورزی بدون ثبت سفارش و اظهارنامه از داخل استان انجام نمیشود و باغداران و صادرکنندگان مازندرانی میتوانند برای ثبت سفارش و دریافت برگ قرنطینه از داخل استان اقدام کنند.
نارنگی، پرتقال و کیوی از مهمترین میوههای صادراتی باغ های مازندران هستند. در حال حاضر محصول نارنگیهای زودرس مازندران از اواسط شهریور برداشت و وارد بازار مصرف شده است و تا چند روز آینده مابقی محصول نارنگی وارد بازار خواهد شد.
مازندران ۱۱۲ هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده است.
همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیرکشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
باغهای کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار میشود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن میرسد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.
نظر شما